descarca ebook gratuit

Cum să te salvezi de ședintele inutile [eBook gratuit]

Share
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comunicarea în orice organizație se întâmplă în sisteme si este mult mai puțin eficientă atunci când managerii nu sunt consțienți de importanța lor.

Ședințele de echipă sunt o parte importantă a acestui sistem de comunicare. Ele devin foarte rapid oglinda modului în care angajații înțeleg să lucreze împreună, ce și cum să comunice unii cu ceilalți și cum să își asume responsabilitatea rezultatelor în companie.

Nevoia de comunicare

Nevoia de comunicare (de informații) este o nevoie naturală. Iar sedintele reprezintă manifestarea organizatională a acestui comportament. Și de prea multe ori importanța lor este retrogradată pe nedrept, din lipsa competenței sau înțelegerii celui care le organizează. Dacă esti liderul unei echipe, înțelegi ce spun. Atingerea obiectivelor companiei, dezvoltarea produselor, îmbunătățirea serviciilor, încep de la o idee si continuă cu o serie de sedințe. Care pot sa fie productive și să aducă dupa ele o serie de împlementări, sau total lipsite de substanță și să determine participanții să fie tot mai puțini la urmatoarele întalniri.

Dacă în sedințele de echipă din compania ta se întâmplă cel puțin trei din aceste comportamente:

  1. Mai bine de jumătate dintre colegi (cu tine in frunte uneori) întârzie 3-4-8 minute și comportamentul este tolerat;
  2. Nu aveți o agendă clar stabilită, pentru care toți participanții să fie pregatiți;
  3. Durata ședinței depăseste de multe ori timpul alocat, fără să fi atins măcar jumatate din subiectele propuse spre discuție;
  4. Discutați doar probleme: motive pentru care nu s-au rezolvat lucruri, explicații pentru care nu s-au atins targete;
  5. Atmosfera la finalul ședinței e una tensionată si cand se intorc la birou, colegii pleacă toți la o tigară să se relaxeze.

Atunci pot să îți spun cu certitudine că echipa ta, în frunte cu tine, puteți avea anul acesta rezultate mult mai bune, implementand aceste cinci noi comportamente.

În ultimii doi ani am implementat în peste 10 companii din România aceste comportamente. Și am văzut cum o echipă poate deveni autonomă – din depedendă de manager; inovatoare-din plictisită; productivă- dintr-o stare de platou al rezultatelor. Și pentru că din aceste experiențe am dezvoltat un model de bune practici, am decis să le pun într-un eBook, din care să te inspiri pentru sedințele tale de echipă. Ele sunt aplicabile indiferent că ai doi sau saisprezece colegi în echipă, indiferent că lucrezi cu voluntari in ONG-uri sau C’level managers în companii internaționale.

Vei găsi în cele 14 pagini, 2 comportamente pe care să le elimini rapid și 3 comportamente pe care să începi să le adaugi în sedințele echipei tale. Am oferit în acest eBook si un instrument gratuit, pe care l-am dezvoltat în proiectele de consultanță cu clientii mei, prin care poți să îți construiesti agenda sedinței și să înveti echipa să devină autonomă în felul cum se organizează. Dacă aplici acest model în mod consecvent, îți garantez că în sase luni de zile echipa ta nu va mai avea nevoie de tine pentru a organiza o sedința eficientă.

Ebook Gratuit de descarcat

Îți doresc spor la citit și mult succes în implementare!

Raluca

p.s. în săptămanile următoare voi înregistra câte un video scurt, în care detaliez implementarea fiecăruia dintre cele 5 comportamente. Daca vrei să ai acces rapid la ele, abonează-te la canalul nostru de Youtube.

Abonează-te la newsletterul nostru lunar

Primești informații legate de noi job-uri și sfaturi de HR.

More To Explore
descarca ebook gratuit
Obiceiuri pentru echipe performante

Cum să te salvezi de ședintele inutile [eBook gratuit]

Comunicarea în orice organizație se întâmplă în sisteme si este mult mai puțin eficientă atunci când managerii nu sunt consțienți de importanța lor. Ședințele de

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Descarcă:
Ebook gratuit! Cinci comportamente pentru ședințe eficiente